Pages

19.9.10

Green Design Festival 2010

Whitebox @ Green Design Festival @ Syndagma

Το καθημερινό ζητούμενο όταν ασχολείσαι με το design, είναι η έμπνευση...Ειδικά όταν κατασκευάζεις ο ίδιος τις δημιουργίες σου, βιώνεις κάθετί στο έπακρο..οτιδήποτε, το ελάχιστο, θα μπορούσε να περάσει από το φίλτρο των ματιών, του μυαλού και της καρδιάς σου και να καθοδηγήσει τα χέρια σου να δημιουργήσουν!
Και σήμερα; Πόσο παραμένει αυτό εφικτό;
Σήμερα η ίδια η εποχή μας καλεί να....ζήσουμε με έμπνευση! Να γίνουμε δημιουργικοί, εφευρετικοί, αποτελεσματικοί, ανθεκτικοί!
Κι όπως, όταν πάντα στα δύσκολα επιστρέφεις για λύσεις στη ρίζα, στην αρχή των πραγμάτων…εμείς αφουγκρασθήκαμε τους φυσικούς νόμους και τους εμπιστευόμαστε!
Το ίδιο το WhiteBox είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε ως απάντηση σε ερωτηματικά και ανάγκες του καιρού της.
Έτσι, όπως τα πλάσματα της φύσης συσπειρώνονται απέναντι στα δύσκολα και τους κινδύνους, οι καλλιτέχνες του WhiteBox, όπως και τόσες ομάδες τα τελευταία χρόνια, συσπειρώθηκαν απέναντι σε ότι έθετε σε κίνδυνο τα όνειρά τους και περιόριζε το οξυγόνο τους!
Με χαρά λοιπόν βρισκόμαστε εδώ, συμμετέχουμε ως designers και στηρίζουμε το δεύτερο Green Design Festival, μια κατεξοχήν ομαδική προσπάθεια, που επιμένει στην «πράσινη» προσέγγιση της ζωής, με προτάσεις, φιλοσοφία και ιδέες για να διαφυλαχθούν τα αυτονόητα και να βελτιωθούν όσα σήμερα βιώνουμε!

Η Φύση η ίδια αμύνεται, επουλώνει, αναγεννάται, δημιουργεί!
Το WhiteBox εμπνέεται και προτείνει.
Προτείνει τρόπους επαναχρησιμοποίησης των υλικών, «επούλωσης» της φθοράς και των ατελειών τους, τα βοηθά να «αναγεννηθούν» στο τώρα...Από σακκούλες και σύρμα, μέχρι ύφασμα, πλαστικό και καλώδιο...από μπάλες ξεφούσκωτες μέχρι κομμάτια παλιών πολυελαίων...νέες φόρμες, νέες προτάσεις, νέα ζωή...
Βιώνουμε το σήμερα, βιώνουμε το περιβάλλον μας – δεν μας τρομάζει! Το μετατρέπουμε σε έμπνευση, το μετατρέπουμε σε πρόταση υγιούς συνέχειας!

The WHITEBOX Team

3.9.10

September News!


Hello ...after a long-ish break we are back!

This month
...we are slowly bringing out the new Winter Collections for 2010-11,

...we are welcoming many new designers on board (more about that soon!)

...and we are finalizing our projects for our participation in the Green Design Festival,
which is opening towards the end of September in Syndagma Square
and other locations around the city.



Will keep you posted :)

Happy Autumn, keep your spirits high and your creative juices flowing!